Jurlique

Paradisin valikoimaan on saatu Jurlique! Olen tuulettanut asiaa jo hyvän aikaa mutta into ei ota loppuakseen. Niin, mikä Jurlique? Sarjan perustaja Ulrike Klein kertoo alla olevalla videolla merkin syntyajatuksia.


Jurlique on australialainen luonnonkosmetiikan supernimi, joka on 95% luonnollisista ainesosista tehtyä tehokasta ihonhoitoa. Sarjan perustanut pariskunta etsi maailman ympäri rikkainta ja puhtainta maata, jonne voisi perustaa tilan. He löysivätkin sen Adelaiden rinteiltä. Tänään tämä aiemmin koskematon ympäristö antaa kodin valtavalle määrälle kasveja, yrttejä ja kukkia, jotka lainaavat luonnollista voimaansa Jurliquen tehokkaille tuotteille.

Jurlique on Australian ainoa kauneudenhoitobrändi, jolla on oma sertifioitu biodynaaminen tila (NASAA, National Association of Sustainable Agriculture, Australia).  Näin sarjan puhtaus voidaan siis todella todistaa. Jurlique noudattaa tiukkoja orgaanisen ja biodynaamisen viljelyn periaatteita. He kasvattavat ja hoitavat sadon alusta loppuun itse, keräävät sen ja lajittelevat luontoa säästäen. 

Itse viehätyin heti sarjan tehokkuuteen ja puhtaista eteerisistä öljyistä tehtyihin tuoksuihin. Synteettisiä tuoksujahan lisäillään sertifioituihin luonnonkosmetiikkasarjoihin tuosta noin vain, mutta synteettisten tuoksujen haitoista kirjoitan ihan oman kirjoituksensa joskus myöhemmin. Jurliquen tuoksut puolestaan ovat aitoja, luonnollisia. Ja täten, turvallisuuden lisäksi myös ihanan puhtaita ja raikkaita. Synteettisten tuoksujen tunkkuus ja teollisuus loistaa poissaolollaan! Sopivat myös herkkäihoisille erittäin hyvin, nimimerkillä "kokemusta on".


Vanhana nörttinä ja googlettajana törmäsin Jurliquen osalta vanhaan (vuoden 2009) nettikirjoitukseen liittyen PEG -yhdisteisiin.  Sarjalla on kuitenkin jäljellä enää muutamassa tuotteessa PEG -yhdistettä, nämäkin shampoopuolella. Eli erittelen Jurliquen kuitenkin erittäin vahvasti luonnonkosmetiikaksi. PEG -yhdisteistä voisin sanoa, että ne ovat etoksyloituja aineita, useimmiten emulgaattoreita tai liuottimia. Niitä käytetään sideaineina, pehmentävinä aineina ja vaikkapa geelimäisen tuotteen pohjana mutta toisaalta ne parantavat ihon läpäisevyyttä. Toisaalta kun muut ainesosat ovat kunnossa eikä inci -lista tuotteessa sisällä myrkkyjä, en näe tässä suurta ongelmaa. Nykyisin on olemassa myös puhdistusmenetelmiä PEG:n valmistamisen yhteydessä käytettäväksi ilman vaarallista vapaata eteenioksidia.

Kukin toiveensa mukaan, itse käytän siis hyvällä omallatunnolla niin itselleni kuin perheelleni kunhan INCI-listan muut ainesosat ovat hyvät. Jurliquen tapauksessa kaikki on ihanasti kunnossa.

Kommentit

Suositut tekstit