Kuin lapselle nimeä

Tiedättekö, kuinka vaikeaa voi olla keksiä blogille nimeä. Että se olisi helppo, selkeä ja jopa ehkä hyvä lausua. Vähän sama asia kuin keksiä nimi hoitolalle, joka kuitenkin sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla eikä esimerkiksi Ranskassa. Odotin pitkään, että muuttaisin Seinäjoelta ulkomaille, vaikkapa Ranskaan. Ja lopulta kolmenkympin lähestyessä katsoin perhettäni ja totesin, että minun täytyykin tuoda Ranska Seinäjoelle. Niin, se nimi. Paradis. Le Paradis. Paratiisi.

 
Googlettelin nimeä ja Google vei madagaskarilaisen hotellin sivuille todelliseen paratiisiin. No sehän sopi, onhan Seinäjoki hieman kuin Madagaskar. Ainakin jos oikein kovasti pinnistää, käyttää mielikuvitustaan ja katsoo sitten tarkasti. Niin Madagaskarin kuin paratiisinkin täytyy löytyä päivittäin jostain pään sisältä, ellei sitten todella ole mahdollisuutta matkustella paikan päälle. Ja minähän asun vaikka laatikossa, jos vain mieli pysyy kirkkaana. 

Paradis taipuu kuten sanana juuri kuten kirjoitetaankin, vaikka kaikenlaista väännöstä kuulee. Eikä sillä väliä, nimi on sivuseikka. Kerran kyllä kysyttiin, tarkoittaako Paradis että "Ole hyvä"? Minusta tuntuu, että se voi tarkoittaa mitä vaan, kunhan sanoja siitä tykkää. 

Kommentit

Suositut tekstit