Sileä kuin Kleopatra -Candying karvanpoistossa

Jokin aika sitten tie vei jälleen koulutukseen. En ole enää aikoihin laskenut, montako kauneus- ja hyvinvointialan lisäkoulutusta ja -kurssia olen kosmetologiksi valmistumiseni jälkeen käynyt. Kyse on ollut niin alan asioiden päivityksestä kuin puhtaasta ajatusten virkistämisestä, ja kaikesta siltä väliltä.

Siitä olen ollut tarkka, että mitä vain teenkin, siitä on olemassa virallinen koulutus kunnolliselta kouluttajalta. Tällä hetkellä koulutuksessa ei kyseessä ollut kohdallani mikään uutuusasia, vaan vanhojen tekniikoiden hionta, joka totta vie tuli tarpeeseen. 

Candying vie ihokarvat pitkäksi aikaa,
joten uusia on turha odotella hetkeen.

Kyseessä oli siis sokerointi, modernimmin sanottuna candying. Erilaisista sokereista koostettu Candypaste on tosiaan karkkimaiselta tuoksuva, perinteisen ihokarvasokeroinnin nykyaikaisempi versio. Se sisältää xylitolia, joka puolestaan tasapainottaa ihon normaaliflooraa ja mikrobitasapainoa. Ilman sotkemista, suomalaisena keksintönä! Tätä lähdin sitten testaamaan.

Jo muinaisessa Egyptissä ihokarvat hoidettiin sokeroimalla pois päiväjärjestyksestä. Sokerointia onkin harjoitettu Pohjois- ja Itä-Afrikassa jo tuhansien vuosien ajan. Jopa Kleopatran kerrotaan käyttäneen menetelmää ihokarvojen poistoon. Nykyisen Lähi-Idän maissa sokerointi on tuttu tekniikka niin naisille kuin miehillekin, onhan karvattomuuden ja sileän ihon ihanne kuitenkin ajaton.

Muinaisina aikoina naisilla ei ollut käytössään suihkun ja deodoranttien kaltaisia keksintöjä, joten karvanpoisto oli tehokkain keino pitää hygieniasta huolta kuumissa ilmastoissa. Tiedetään, että tunisialainen nainen olisi tutustuttanut englantilaisetkin sokerointiin tullessaan Englantiin 1984. Silti tekniikka on yhä useille eurooppalaisille vieras. Niin vieras, että Hoitolatukun suomalaiset Skin Candy -kouluttajat kiertävät opettamassa menetelmää Euroopassa. 

Vastaanotto on poikkeuksetta ihastunutta, eikä ihme!

Candying-metodilla ihokarva poistetaan sen luonnolliseen kasvusuuntaan. Näin ollen lopputuloksena on vähemmän ärtyneisyyttä iholla kuin myös vähemmän kipua, ihovaurioita tai sisään kasvaneita karvoja. Toki sokeriseoksen levitysvaihe varsinkin aluksi tuntuu, mutta siihenkin tottuu nopeasti. Taitava tekijä osaa myös hieman lievittää ikävää tunnetta iholla. 

Menetelmä on loistava myöskin ihon kuorintaan, sillä sokeri tarttuu vain kuolleeseen ihosolukkoon jättäen erittäin sileän ja pehmeän pinnan, johon ei tarvita edes kosteusvoiteita. Myöskään palovammojen vaaraa ei candyingilla ole. Ihokontaktivaiheessa kun sokeri ei ole koskaan kuumaa.Tehokasta ja nopeaa, upealla lopputuloksella!

Itse menetelmän opin kosmetologikouluni aikoina vuosia sitten, muutaman tunnin opetuksella. Vai opinko kuitenkaan? Aikaa oli yksinkertaisesti silloin aivan liian vähän ja meitä oli liian monta, joten en sanoisi sen vastanneen vielä oikeaa koulutusta aiheesta. Ja ei, tekniikkaa ei opita kuin "kädestä pitäen". Tai no, tokihan opitaan mutta isona riskitekijänä on silloin ikuinen rasitusvamma käsissä. Väärää tekniikkaa kun toteuttaa käsissään muutamankin kerran päivässä, on se paitsi tekijälle raskasta myös pitkällä aikavälillä huonompi juttu.

Tämän sitten opin hieman kantapään kautta, sillä koulutuksesta muistan sanottaneen, että kun opitte tässä nyt tekniikan, ette koskaan tuhlaa rahaa "virallisiin" sokerointikoulutuksiin. Sormille ja ranteille käytetty tekniikka vain olikin sitten huonompi juttu.

Vaikka olen tehnyt sokerointeja viikoittain jo useamman vuoden, olen ollut tekniikan kanssa silti siis kuitenkin aika omillani. Jo muutama päivittäinen sokerointi on tehnyt kädet hieman liian, -huolestuttavan- väsyneiksi usein päivän päätteeksi. Lisäksi ajallisesti käytin aivan liikaa aikaa pelkkiin säärten sokerointiin ja halusin oppia, millä nipistän nykyisen 30 minuutin toiveaikaani, 15 - 20 minuuttiin.

Eihän sokerointiin käytettävää aikaa useinkaan sekuntikellon kanssa mitata mutta kiireisessä maailmassa tehokkuus on toki etuna. Asiakas voi piipahtaa candyingiin vaikka ruokatunniltaan. Kun nopeuteen yhdistetään tarkkuus, on lopputulos hienoa katsottavaa. Ei ole tarkoitus, että ihokarvat poistetaan kelloon katsoen sellaisella työn jäljellä, että asiakas joutuu kotona poistamaan itse loput. Ei, vaan tuloksenkin pitää olla erinomainen. 

Tampere ja Skin Candy -kouluttaja Noora.

Skin Candyn käyttämä koulutuspaikka Tampereen sydämessä oli yhtä hieno kuin muistinkin. Ja kuten useimmissa muissakin käymissäni koulutuksissa, myös tässä paikalla oli kerrallaan vain muutama koulutettava. Intensiivikoulutuksen etu on erittäin suuri. Silloin kouluttajallakin on oikeasti aikaa opettaa ja neuvoa "kädestä pitäen". Luksusta!

Ehdoton plussa tulee myös ihanasta kouluttajasta! Olen erittäin iloinen, että päädyin hänen koulutettavakseen. Iän tai alankin  puolesta olen tullut joissakin asioissa ehkä jo ylitarkaksi (eli krantuksi) mutta Skin Candylle ja kouluttajalleen annan ammattitaidosta, tarkkuudesta ja persoonasta täyden kympin.

Kenelle candying sitten sopii? Ihan kaikille! Miehille, naisille, urheilijoille, pyöräilijöille, uimareille, tanssijoille. Kiireisille perheenäideille, jotka tahtovat karvattoman, sileän ihon pitkäksi aikaa. 

Miehille, jotka tahtovat selkä- tai rintakarvoistaan eroon. Kasvoille (ei, ei juurikaan punoita jälkikäteen), säärille, bikinialueille, kainaloille, kulma- tai nenäkarvoille... Oikeastaan ihan mihin vain. 

Myös kuivaa ihoa voidaan kuoria sokerilla, onhan yhdiste käytännössä pelkkää sokeria, xylitolia ja vettä. Taivas on rajana!

Voin sanoa, että paljon mahtuu maailmaan naisia, joilla sokeroidaan kasvojen alueelta ihokarvoja. Ja kuinka heitä helpottaakaan huomata, ettei ihokarvoista tarvitse kotona enää murehtia ollenkaan vaan lopputulos kestää pitkään! 

Myös monet raskaana olevat käyvät toimenpiteessä hyvissä ajoin ennen synnytystä ja palaavat seuraavaan kertaan jossain vaiheessa synnytyksen jälkeen. Kiireistä arkea on näin helpottamassa yksi hyvinvoinnin aihe lisää. Ja kun menetelmään on kerran tutustunut, ei muita keinoja enää tahdokaan.

Erityisen hyvä piirre Skin Candyn sokerissa on, että puhtaana luonnontuotteena sitä voi jopa syödä. Ja kun alustuotteena iholla ei käytetäkään talkkia vaan bentoniittisavea, "savipölyä", on menetelmä erityisen turvallinen. Talkinhan päällä on leijunut epäilys, että se säännöllisesti genitaalialueella käytettynä aiheuttaisi munasarjasyöpää, joten talkki tuttuna ja turvallisena aineena saattaisikin ehkä olla haitallista. (Lisätietoa talkista tästä linkistä: Pari sanaa talkista )

Asiasta kuitenkin väitellään ja Suomen Teknokemian Yhdistys vakuuttaa, ettei suomalaisille ja EU:n kansalaisille vaaroja ole. Niin tai näin, asiakkaille en siltikään talkkia työssäni käytä koska 100% turvallisiakin korvaajia sille kyllä löytyy.


Haluatko kokeilla candyingia? 

Hoitola Paradisin hinnastoon pääset tästä: 

 Hinnasto 

 http://hoitolaparadis.fi/etusivu/hoidot/#sokeroinnit
Huom! Candyingia tehdään myös sarjahoitoina, 

jolloin tulos pysyy säännöllisesti yllä helposti ja vaivattomasti.


Yhteydenotot candyingiin liittyen 

voit tehdä puh. 050 443 3144 

 

Ajanvaraus suoraan netissä:

www.hoitolaparadis.fi 

 Kommentit

Suositut tekstit