DNA ja sen lyhyet jäljet

Ok. No tein sen.

Hoitolassa tuli puheeksi kerran DNA-testit, jotka asiakas oli tehnyt ja saanut aivan loistavia tuloksia suvustaan. Vaikka ajatus innosti, hetken piti itse kuitenkin asiaa sulatella ennen kuin rohkenin tilata itsellenikin testin. Ensinhän piti miettiä puhki ja selvittää, onko seikkoja, joiden vuoksi tällaiseen geenitestiin ei tulisi koskaan ikinä kenenkään ryhtyä. Kuinka vaarallista se voi olla?

Sitten eräs ystävä totesi, että voidaanhan se minun hiukseni varastaa suoraankin päästä mahdollista murharikospaikkaa varten. No joo. Ajatus testistä lähti toteutumaan käytäntöön.

MyHeritagen testissä tilataan siis kotiin pari vanupuikkoa ohjeineen. Ohjeet olivat sitten kyllä tosi tarkat. Testiä tehdessä kotona pöytä oli kuin CSI:n labrasta kun limakalvoilta irrotettiin ensin DNA talteen ja säilöttiin vanupuikko poikineen pieneen liuospurkkiin, tarkkaan säilöön. Koneella sitten täytetään tarkat tiedot henkilökohtaisine koodeineen ja lähetetään lopulta rikoslabratyyliin suljetussa kuoressa Atlantin yli Amerikkaan.





Tuloksia odotin todella, todella pitkään. No, ainakin 3-4 viikkoa, mikä tuntui iäisyydeltä. Kun asian lopulta unohti, tulivat tuloksetkin.

Täytyy sanoa, että jotkut muuthan saavat tuloksista juuri sitä inuiittia, joillakin on ollut guinealaista perimää ja jotkut yllättyneet jostakin muusta juurissaan. Vaikka uusi Ruotsin serkkukin olisi ollut ihan kiva yllätys.

Eipä nyt ihan hirveän kiehtova tulos tullut itselle. Mutta ihan taatusti osui kyllä nappiin.

99% suomalaista, 1% puolalaista verta. Vielä hetken optimisti minussa ajatteli, että no mikäpäs siinä, katsotaan onko edes lappilaista perimää.

Tässä kohtaa voisi olla painokelvotonta tekstiä.




Tarkennus näytti, että sitä ollaan 99% TÄYSIN Etelä-Pohjalaista geeniperimää. Ei liene tuulesta temmattuja suvun tarinatkaan Härmän Häjyistä suvussa.

Kiitos My Heritage lähettämästänne testistä.

Pärjään tällä tiedolla :D




Kommentit

Suositut tekstit